U Hrvatskoj ukupno 1.222 zaraženih

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno 40 novozaraženih virusom korona, od početka epidemije ukupno 1.222, a još jedna osoba je preminula, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.
U Hrvatskoj ukupno 1.222 zaraženih
Foto: 021.rs
Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na konferenciji za novinare da je do sada testirano 11.464 osoba, od čega 617 u protekla 24 sata.
 
"Nažalost, imamo jednog preminulog bolesnika u Klinici za infektivne bolesti, a reč je o muškarcu srednje životne dobi koji nije bio ranije bolestan", rekao je Beroš.
 
Hospitalizovanih ima 372 i oporavljenih 130, što je pet više u odnosu na juče, istakao je Beroš, navodeći i da je 36 bolesnika na respiratorima, što je dva manje nego juče, preneo je Index.
 
"Iako je naša linija linearna, ne sme biti mesta za opuštanje. Moramo biti dosledni i moramo se držati uputstava Štaba", napomenuo je Beroš.
 
Epidemiolog Krunoslav Capak je komentarisao manji broj novoobolelih u Italiji i Španiji, rekavši da je svaka prognoza nezahvalna.
 
"Nemam razloga za optimizam što se tiče Evrope ukupno. U drugim zemljama te brojke rastu mnogo više, a imamo i u Skandinaviji porast broja obolelih. Ne možemo govoriti o stagnaciji u Evropi. Mi držimo dobro situaciju i uskoro bi stanje moglo biti povoljno", rekao je Capak.
 
Ministar policije Davor Božinović se zahvalio biskupima koji su dali jasna uputstva za ponašanje tokom uskršnjih praznika. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.