Virus korona i na nosaču aviona "Šarl de Gol"

Francuski nosač aviona "Šarl de Gol" vraća se u luku pošto neki članovi posade, koja broji 1.900 mornara, imaju simptome virusa korona, saopštila je danas francuska vojska.
Ministarstvo odbrane saopštilo je da je trenutno oko 40 mornara pod strogim medicinskim nadzorom, prenosi Rojters.
 
Na brod će danas stići medicinski tim sa testovima kako bi se utvrdilo da li ima potencijalnih slučajeva i sprečilo širenje virusa.
 
Nosač aviona koji je trenutno u Atlatskom okeanu vraća se odmah u svoju bazu u luci Tulon na obali Sredozemlja gde će pristati, kako se očekuje 23. aprila.
 
Prethodne nedelje je epidemija korona virusa izbila na američkom nosaču aviona Teodor Ruzvelt koji je sada u luci na Guamu. Američka mornarica saopštila je da je najmanje 230 mornara pozitivno na virus.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.