Brazil koridor za šverc kokaina

Nedavno hapšenje narko bande ukazalo je na sve veći problem Brazila jer ga kriminalne organizacije koriste kao koridor za izvoz kokaina na druge kontinente.

Nedavno hapšenje narko bande ukazalo je na sve veći problem Brazila jer ga kriminalne organizacije koriste kao koridor za izvoz kokaina na druge kontinente.

Po rečima Valtera Majeroviča, stručnjaka za trgovinu drogom, srpske kriminalne organizacije rade u Brazilu više od 10 godina. On navodi da Brazil kao dvosmerni koridor koriste narko krijumčari koji dobijaju kvalitetnu drogu iz Kolumbije i Perua i šalju je u Afriku za dalje pošiljke u Evropu i Aziju.

Majerovič dodaje da ekonomski razvoj Brazila privlači kriminalce. "Kako ekonomija jača i privlači sve više i više investicija, ona privlači i sve veću pažnju međunarodnih krijumčara droge koji u Brazilu peru novac od droge", rekao je on. Jedan način za prikrivanja profita od droge jeste kupovina imovine, rekao je Majerovič i dodao da je Brazil jedno od najpopularnijih tržišta nekretninama na zapadnoj hemisferi.

Glavni u južnoj komandi američke vojske Daglas Frejzer rekao je u ponedeljak da SAD moraju uvideti da postoji sve veća pretnja od transnacionalnih kriminalnih organizacija u Latinskoj Americi. On je dodao da razlog za zabrinutost nisu samo trgovina narkoticima, već i trgovina oružjem i ljudima, kao i pranje novca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet