Tužilaštvo Crne Gore ispituje okupljanje građana u crkvi u Beranama

Tužilaštvo u Beranama istražuje današnje okupljanje građana na litiji Srpske pravoslavne crkve u tom gradu, uprkos zabrani javnog okupljanja u Crnoj Gori radi sprečavanja širenja korona virusa.
Tužilaštvo Crne Gore ispituje okupljanje građana u crkvi u Beranama
Foto: 021.rs
Osnovno državno tužilaštvo u Beranama obavešteno je od Uprave policije CB Berane da je na Jutjub platformi objavljen snimak na kojem su se, navodno spontano, okupili građani Berana povodom Đurđevdanske litije, navodi se u saopštenju.
 
Tužilaštvo je zato naložilo policiji da prikupi video-snimke tog događaja, da utvrde broj prisutnih i identifikuju ih, kao i od njih "prikupe potrebna obaveštenja". Tužilaštvo dodaje da utvrđuje da li je to bio "organizovan događaj", i ukoliko se utvrdi da jeste, ko ga je organizovao.
 
Kada dobije sve trađene informacije Osnovno državno tužilaštvo u Beranama doneće odluku nakon o daljem postupku, zaključuje se u saopštenju. Vernici Srpske pravoslavne crkve (SPC) iz Berana su se danas spontano okupili na Đurđevdanskoj litiji, objavio je Radio Berane.
 
Litija je održana uprkos zabrani javnih skupova tokom pandemije, koju je propisalo Nacionalno koordinaciono telo Crne Gore za zarazne bolesti.
 
Na snimku se vidi da se okupio veći broj ljudi koji su skandirali "Ne damo svetinje".
  • Svatko

    06.05.2020 22:39
    U
    Istoriji ko je udario na SPC...je na kraju izgubio.......Od Turaka do Austrougara Nacista Komunista......evo krecu i Nato poslusnici na KiM i Montenegro......Nece uspjeti...mada borba za opstanak pravoslavne vjere i srpskog naroda tek predstoji.....Zasto im smeta svima Svetosavlje...zakljucite sami...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.