VIDEO: Sedmoro mrtvih u zemljotresu u Španiji

Zemljotres jačine 5,3 stepeni Rihterove skale, pogodio je mali grad Lorka u regionu Mursije, na jugu Španije, i u njemu je poginulo najmanje sedmoro ljudi.
Zemljotres jačine 5,3 stepeni Rihterove skale, pogodio je mali grad Lorka u regionu Mursije, na jugu Španije, i u njemu je poginulo najmanje sedmoro ljudi.

Najmanje sedam osoba poginulo je u zemljotresu jačine 5,1 stepen Rihterove skale koji je večeras pogodio jugoistok Španije, rekao je gradonačelnik Lorke gde se potres najjače osetio.

Prethodno je ministarstvo za unutrašnje poslove saopštilo da su u zemljotresu stradale četiri osobe, kao i da je španska vlada na mesto nesreće poslala vojnu jedinicu za hitne intervencije.

"Ministarstvo za unutrašnje poslove potvrdilo je smrt četiri osobe", navodi se u saopštenju ministarstva.

Šef španske vlade Hoze Luis Rodriges Sapatero naredio je da se u oblast Lorke koja je pogođena zemljotresom pošalje vojna jedinica za hitne intervencije, navodi se na internet sajtu vlade.

Zemljotres je registrovan u 18:47 u oblasti Lorke, malom gradu na jugoistoku Španije. Prethodno je oko 17.00 isti region potresao zemljotres manje jačine (4,4 stepena).

Televizija je prikazala snimke srušenih starijih zdanja u Lorki.

Nešto kasnije, u trenutku kada su uspaničeni stanovnici izleteli na ulice okupljajući se na trgu, ispred njih se u trenutku dok su kamere bile uključene srušio zvonik crkve.

  • jatzans

    11.05.2011 20:53
    Eto. Čovek lepo rekao, ali promašio poluostrvo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet