Ponovo karantin u kineskom gradu Šulanu

Više od 8.000 osoba u gradu Šulan u provinciji Džilin na severoistoku Kine nalazi se u karantinu, nakon što je korona virus ponovo krenuo da se pojavljuje kada je zemlja počela da se otvara ovog meseca.
U Šulanu je prošle nedelje uspostavljen "ratni režim", a na to područje poslati su zdravstveni radnici i inspekcijski timovi.
 
U Kini je danas potvrđeno pet novih slučajeva, od kojih su dve osobe došle iz inostranstva. Preostala tri novozaražena su iz porodičnog kontakta, a svi su iz Džilina.
 
U Kini u proteklih mesec dana nije prijavljen nijedan smrtni slučaj od kovida-19, jedino je Džilin naknadno prijavio jednu preminulu osobu.
 
Broj žrtava u toj zemlji je 4.634, a zaraženo je 82.947 ljudi.
 
U bolnicama je ostalo još samo 86 osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet