U Italiji 87 pacijenata preminulo, najviše zaraženih i dalje u Lombardiji

U Italiji je u poslednja 24 sata zabeleženo 87 smrtnih slučajeva izazvanih kovidom 19, a zaraženo je 516 ljudi, preneo je RAI.
U Italiji 87 pacijenata preminulo, najviše zaraženih i dalje u Lombardiji
Foto: 021.rs
Ukupno je od posledica kovida 19 preminulo 33.229 ljudi, a od početka epidemije je zabeleženo 232.248 slučajeva zaraze korona virusom. 
 
Lombardija, region najteže pogodjen korona virusom u Italiji, i danas ima najveći broj novih slučajeva zaraze, što bi moglo da dovede u pitanje planirano otvaranje granica sledeće nedelje za putovanja iz jednog regiona u drugi.
 
Agencija za civilnu zaštitu saopštila je danas da su u Lombardiji potvrđene 345 nove infekcije, što dovodi do 88.500 ukupno obolelih u tom regionu. Skoro polovina zaraženog stanovništva u Italiji nalazi se u Lombardiji, a 80 odsto je onih koji su kod kuće u samoizolaciji i nije im potrebna bolnička nega.
 
Italijanska vlada najavila je da će interne granice otvoriti 3. juna, ali uporna stopa infekcije u Lombardiji može da ugrozi takvu odluku. Zvaničnici razmatraju da li će odložiti otvaranje regionalne granice za nedelju dana, odluku koja bi trebalo da pomogne i italijanskom turizmu.
 
Ukupan broj potvrđenih infekcija kovid-19 u Italiji danas je porastao za 516, od početka pandemije 232.248, a broj umrlih za 87 na 33.229. Samo pet ostalih regiona pokazalo je dvocifren porast, dok u sedam regiona nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica korona virusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet