VIDEO: Protesti zbog ubistva Džordža Flojda i u evropskim gradovima

U Londonu i još nekoliko gradova Velike Britanije održani su protesti podrške demonstracijama u SAD koje su izbile nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda.
U britanskoj prestonici uhapšeno je 11 demonstranata. Policija u Londonu saopštila je da je do hapšenja došlo zbog napada na policijske službenike ili nošenja oružja, kao i da su svi uhapšeni starosti između 17 i 25 godina.
 
Učesnici su se najpre okupili na Trafalgar skveru, a zatim preko Vestminstera došli do američke ambasade u Londonu, noseći plastične transparente na kojima je pisalo "za rasizam nema mesta", "bez pravde nema mira". Kako se navodi, protesti su bili uglavnom mirni, mnogi su nosili maske za lice, a u znak protesta podizali pesnicu u vis.
 
 
Osim u Londonu, protesti su održani i u britanskim gradovima Mančesteru i Kardifu, kao i u Francuskoj, Nemačkoj i Danskoj.
 
  • Vlada

    02.06.2020 10:16
    @Joe

    Džordž Flojd je ubijen s predumišljajem nakon hapšenja, ali normalno je da rasisti sa svih meridijana pričaju istu priču.
  • Joe

    01.06.2020 08:06
    ???
    Нису протестовали када су убијани људи и када су ослепљивани на протестима "жутих прслука" у Француској, али протестују сада када је насилан криминалац убијен при хапшењу? Ово довољно говори о томе ко је организовао ове протесте. Исти они који су организовали и протесте у САД и који пале аутомобиле и пљачкају продавнице по градовима те земље.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet