Grčka će plaćati smeštaj zaraženim turistima

Grčka će platiti smeštaj turistima koji budu pozitivni na korona virus tokom boravka u toj zemlji, izjavio je portparol grčke vlade Stelios Petsas, prenosi "Katimerini".
Grčka će plaćati smeštaj zaraženim turistima
Foto: Pixabay
"To smo radili u prošlosti i nastavićemo i dalje tako", rekao je Stelios Petsas, prenosi Katimerini u onlajn izdanju.
 
Ističe da je cilj vlade da osiguraju maksimalnu sigurnost za stanovnike i posetioce.
 
"Očekujemo daleko manji broj slučajeva, a nadamo se da ih neće ni biti, jer se epidemiološki ciklusi kreću na dole u evropskim zemljama odakle očekujemo turiste", rekao je portparol Vlade Grčke.
 
Sličan plan je Kipar objavio prošle nedelje. Grčka će za međunarodne letove biti otvorena 15. juna, a Ministarstvo turizma Grčke objavilo je nedavno spisak zemalja za čije posetioce će Grčka otvoriti granice od 15. juna. Grčka od 15. juna otvara granice za turiste iz 29 država, a za ulazak u zemlju nije potreban negativan test na koronavirus, niti je obavezana boravak u karantinu. Ipak. biće nasumičnog testiranja onih koju pređu granicu.
 
Grčki ministar turizma Hari Teoharis je izjavio da njegova zemlja željno iščekuje turiste iz celog sveta, ali da prati savete zdravstvenih stručnjaka, kako bi se sprečilo širenje virusa korona.
 
Ovo je stresna godina za sve i naš zadatak je punjenje baterija. Naravno da moramo da čekamo ocenu stručnjaka, međunarodnih tela, da nam kažu kada je bezbedno, rekao je Teoharis. On je izjavio da Grčka ne želi da ugrozi posetioce, ali ni svoje stanovništvo, javlja AP. U Grčkoj je zaraženo više od 2.900 ljudi, umrlo je 179 osoba, ali je samo 12 i dalje na odeljenjima intenzivne nege.
  • /

    03.06.2020 07:25
    /
    a taman su ovi nasi digli cene za najjeftinija letovanja
  • dragan perković

    03.06.2020 06:51
    A
    Pošto leka nema svamom turisti da kupe kovčeg i grlbno mesto jer iz te bedne države izlečeni biti neće.Moraju prvo da lbjave koliko su mrtvih imali,koliko imaju trenutno zaraženih.
  • Inspektor Višekruna

    02.06.2020 22:04
    Znači
    slabo interesovanje za letovanje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet