SZO: Pandemija prekinula proces vakcinacije protiv drugih opasnih oboljenja

Direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus upozorio je u govoru na globalnom samitu o vakcinaciji u Velikoj Britaniji da je zbog pandemije korona virusa prekinut proces vakcinacije protiv kolere, polio i drugih opasnih oboljenja, prenosi ruska agencija Tas.
SZO: Pandemija prekinula proces vakcinacije protiv drugih opasnih oboljenja
Foto: Pixabay
"Pandemija koronavirusa nas je podsetila koliko je osetljiv ljudski život i da u našem globalnom selu zdravlje pojedinca zavisi od kolektivnog zdravlja. Sada je pravi trenutak da se svet ujedini i solidarno obezbedi pogodnosti vakcinacije za sve", istakao je Gebrejesus.
  • Pavel

    04.06.2020 22:26
    a dokumentacija nista?
    A sadrzaj vakcine je sta?Ime neka dokumentacija ili nema uz tu vakcinu ili nema?Sta je sastav te vakcine?Ko je proizvodjac te vakcine?Ko snosi odgovornost za tu vakcinu ako osoba ostane dozivotni bolesnik,ostane invalid prikovan za krevet ili umre?

    Molim sledeci put Tanjug kad ovako iznosi informacije da napise i odgovore na navedena pitanja.Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.