Merkel osudila ubistvo Flojda

Nemačka kancelarka Angela Merkel osudila je "ubistvo" Afroamerikanca Džrordža Flojda za vreme policijskog privođenja kao "rasizam" koji, kako je rekla, pogađa "vrlo polarizovano američko društvo".
"Ubistvo Džordža Flojda je užasna stvar. Rasizam je užasna stvar. Američko društvo je vrlo polarizvano", rekla je Merkel za javnu televiziju ZDF.
 
Merkel je rekla da "rasizam još postoji" i dodala da je "nažalost to takođe slučaj u Nemačkoj".
 
Ona je izrazila nadu da će demonstracije u SAD ostati mirne. Četiri policajca koji su priveli Flojda u Mineapolisu su optuženi, a njegova smrt je prekvalifikovana u ubistvo kao što su tražile sotitne hiljada Amerikanca koji protestuju nedelju dana, javile su juče vlasti.
  • Svetlana

    05.06.2020 13:53
    Srce naše nerasističko
  • na schön

    05.06.2020 07:37
    doliva ulje na vatru... zaboravlja da se vatra brzo siri...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet