Policajac iz Atlante optužen za ubistvo Afroamerikanca, preti mu doživotni zatvor ili smrtna kazna

Policajac iz Atlante, Geret Rolf, optužen je za prošlonedeljno ubistvo Afroamerikanca Rejšarda Bruksa na parkingu restorana, objavio je okružni tužilac države Džordžija.
Smrt 27-godišnjeg Bruksa, poslednjeg u nizu Afroamerikanaca koje su ubili policajci, dodatno je zaoštrila rasne napetosti u SAD u vreme velikog nacionalnog preispitivanja zbog rasizma i policijske brutalnosti.
 
Rolf, beli policajac koji je ustrelio Bruksa 12. juna i sutradan dobio otkaz jer su incident snimile nadzorne kamere, optužen je za ubistvo i napad smrtonosnim oružjem.
 
Rolfu preti doživotni zatvor ili smrtna kazna bude li proglašen krivim.
 
Devin Brosnan, drugi beli policajac koji je bio na mestu događaja, sarađivaće s tužiocima. On je na privremenom dopustu s posla, uz punu platu.
 
Autopsija sprovedena u nedelju pokazala je da je Bruks upucan dva puta u leđa i da je umro zbog krvarenja i povreda unutrašnjih organa.
 
Policajac ga je usmrtio nakon što mu je Bruks oduzeo elektrošoker.
  • Bojan

    18.06.2020 17:22
    Iz vesti izostavljeno da sada policajci Atlante odbijaju da se odazovu na pozive, tihi bojkot, iz vise reona, a da susedne opstine ne zele da salju pojacanja. Kao i da pomenu politicku pozadinu javnog tuzioca koji se nije ni konsultovao sa istraznim organima nego je odmah izleteo na TV da trazi smrtnu kaznu. Kao ni gomilu vesti kako je "policija ubila nevinog crnca dok je spavao u kolima" (na stranu sto je kriminalac pusteno uslovno. Video postoji - policajac ga je pola sata smireno ispitivao, bez nasilja, sacekao je i pojacanje. Lik je bio vidno pijan, i krenuo da se maklja sa policijom kad su resili da ga uhapse, cak je oteo tejzer i pucao na jednog). Policajci su baceni pod autobus u izbornoj sezoni od strane svih politicara, i pocinju sirom zemlje da bojkotuju svoj posao, moral je na nuli. Ne krivim ih uopste, niko normalan ne bi radio pod uslovima gde ti šef jedva čeka da se zapuca da bi te iskoristio u izbornoj kampanji.
  • Јое

    18.06.2020 14:17
    @Pedja
    По правилима службе, полицајци у САД, када су угрожени, пуцају у тело криминалца, јер је највећа површина и највећа могућност поготка. То је уобичајена пракса и није то увео Трамп, тако је било и за време екстремне левице (Обама, Клинтон...).
  • Pedja

    18.06.2020 10:23
    noge
    Mogaso je da mu puca u noge ....
    A ne u ledja, dakle pucanjem u noge bi ga onesposobio a ne ubio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.