Raste broj novozaraženih u Sloveniji i BiH

U Sloveniji je potvrđeno šest slučajeva korona virusa od testiranih 1.147, saopštila je slovenačka vlada.
Raste broj novozaraženih u Sloveniji i BiH
Foto: FoNet/AP
U Sloveniji je do sada potvrđeno ukupno 1.519 slučajeva kovida 19, prenosi agencija STA. Nije bilo novih smrtnih slučajeva, tako da je od početka epidemije preminulo ukupno 109 ljudi.
 
U bolnicama je juče bilo sedam pacijenata sa kovidom 19, od kojih jedan na intenzivnoj nezi.
 
U Federaciji BiH do subote u 12 sati registrovano je još 36 osoba pozitivnih na koronavirus, od 548 osoba koje su testirane u poslednja 24 sata.
 
Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Unsko-Sanskom, Srednjobosanskom i Kantonu Sarajevo, navodi Kliks.
 
U Federaciji BiH do sada je kovid 19 potvrđen kod 1.519 osoba. Zaključno sa današnjim danom oporavila su se 992 pacijenta, a trenutno je aktivan 481 slučaj koronavirusa.
 
Od početka epidemije u BiH zabeleženo je ukupno 46 smrtnih slučajeva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet