SZO: Svet je srećan što ima toliko kandidata za vakcinu

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je svet "srećan" što postoji mnoštvo eksperimentalnih vakcina za kovid-19, ukazujući da se sprovodi više od 150 ranih faza testiranja.
SZO: Svet je srećan što ima toliko kandidata za vakcinu
Foto: Pixabay
Na kraju dvodnevnog sastanka posvećenog istraživanju, istaknuto je da se 17 kandidata za vakcine ispituje na ljudima i da će neke od njih biti potvrđene kao efikasne do kraja godine, iako je rok za proizvodnju licencirane vakcine još neizvestan.
 
"Veoma smo ohrabreni napretkom ovih kandidata za vakcinu i radujemo se rezultatima", rekla je ekspert za vakcine u SZO Ana Marija Enao Restrapo, prenosi AP.
 
Dodala je da se očekuje da uskoro počne masovnije testiranje nekoliko eksperimentalnih vakcina, među kojima je ona na kojoj rade Oksfordski univerzitet i AstraZeneka, a što će pružiti podatke o njihovoj efikasnosti.
  • 021

    04.07.2020 09:13
    SZO je mafija. Odbijam da budem zamorce za njihovu kovid vakcinu!
  • Hahahahahahah

    04.07.2020 08:50
    Nemaaa sanse
    A tek sto ovo nema sanse da uradim hahahajaha
    Pa ne mogu ja to da se bockam i da me truju leleeeee nema bre sanseeeeeeeeee
  • JAPAJA

    04.07.2020 07:35
    tuga
    Eto radosti za farmakomafiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.