U Belgiji od sutra obavezne zaštitne maske

Zbog pandemije korona virusa, nošenje zaštitnih maski u Belgiji će od sutra biti obavezno u prodavnicama, bioskopima, objektima za zabavu i drugim zatvorenim prostorima.
U Belgiji od sutra obavezne zaštitne maske
Foto: Pixabay
Nošenje maski već je obavezno u javnom prevozu, a od sutra će isto važiti i u objektima kao što su kongresni centri, bogomolje, muzeji i biblioteke.
 
Kao i do sada, maske neće biti obavezne za decu mlađu od 12 godina, bez obzira na okruženje, navodi agencija AP.
 
Objekti koji ne budu poštovali mere mogu biti zatvoreni, a prekršiocima sa mestom boravka u Belgiji biće izricane novčane kazne.
 
U toj zemlji, koja ima 11 miliona stanovnika, do sada je zabeležen 9.781 smrtni slučaj usled koronavirusa, a broj zaraženih tokom protekla dva meseca naglo je opao, da bi se prošle sedmice sveo na oko 85 novoinficiranih dnevno.
  • Letelica

    10.07.2020 19:42
    Kod ovih kao da je korona juce pocela?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.