Treći, poslednji dan vanrednih parlamentarnih izbora u Severnoj Makedoniji

U Severnoj Makedoniji se održavaju vanredni parlamentarni izbori, deseti od osamostaljenja države.
Izborni dan, koji je proglašen za neradni, zbog epidemije Covida-19, biće produžen za dva sata i trajaće od 7 do 21 čas, a glasaće se na 3.480 biračkih mesta za 15 lista.
 
Izborne ankete daju blagu prednost vladajućem Socijaldemokratskom savezu (SDSM), nad opzicionim VMRO DPMNE, a u albanskom bloku partiji DUI pred koalicijom Alijansa za Albance i Alternativa.
 
Analitičari očekuju da će borba biti neizvesna do kraja i da će na rezultate bitno uticati izlaznost, a lideri partija su u finalnim obraćanjima pred izbornu tišinu pozvali građane da masovno izađu i glasaju.
 
Pravo glasa ima 1.814.263 građana.
 
Izbori prvi put traju tri dana - prvi su u ponedeljak glasali zaraženi virusom korona, u utorak su glasali bolesni i zatvorenici, a danas, na izborni dan, glasaju svi ostali punoletni građani koji na biračkim mestima moraju da poštuju propisane epidemiološke protokole.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet