FOTO, VIDEO: Jako nevreme u Zagrebu, centar grada plivao pod vodom

Nakon jakog nevremena koje je u petak zahvatilo zapadnu Hrvatsku, a oko 21 sat i Zagreb, na terenu su bile sve ekipe zagrebačkih vatrogasaca zbog poplavljenih ulica i zgrada, a bilo je i velikih problema u saobraćaju.
Zagrebačka Javna vatrogasna služba objavila je da je imala desetine intervencija, a da su zbog hiljada poziva građana sve linije bile zauzete. Dodali su da je centar grada doslovno plivao pod vodom i da je voda ušla u stotine objekata. 
 
Potopljeno je više ulica, a brojni automobili ostali su zarobljeni pod vodom ili su potpuno potopljeni, poplavljeni su podrumi i kuće, trgovine, kafići, prenosi portal index.hr.
 
Zagrebački holding izvestio je da su njihove tehničke ekipe bile na terenu te da je uspostavljen tramvajski saobraćaj.
 
 
Građanima je bilo preporučeno da izbegavaju vožnju, posebno podvožnjacima, do povlačenja vode s kolovoza. Tehničke ekipe bile su na terenu.
 
Kako je objavljeno na Fejsbuk profilu Vatrogasne brigade Zagreb, sinoć je tokom intervencije preminuo jedan vatrogasac. Kako je navedeno, njemu je pozlilo prilikom ispumpavanja vode u jednom stanu i preminuo je uprkos intervenciji Hitne pomoći.
 
 
Nevreme je juče popodne zahvatilo severnu Dalmaciju i Istru, gde je u nekim delovima palo više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, većinom na zapadnoj obali. Posebno je pogođen Senj, gde su poplavljene ulice, a nakon što je nevreme protutnjalo temperatura je pala za preko 10 stepeni.
 
  • Kovid

    25.07.2020 12:50
    Gle čuda...
    Ja mislio da poplave pogađaju samo Srbiju i Beograd. A i virus izgleda iz Srbije otišao u Croatiu.
    Za sve smo, izgleda, krivi mi sa "zapadnog balkana". Šta li je tek sa istočnim? A da, oni su bivši varšavski blok, oslobođeni su svih grehova!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.