Engleska će možda zatvoriti pabove da bi otvorila škole

Pabovi u Engleskoj možda će morati da budu zatvoreni, kako bi se otvorile škole idućeg meseca, kazao je naučnik koji savetuje vladu po pitanju pandemije.
Profesor Grejem Medli je rekao da će možda biti potreban kompromis, budući da se otvaranje škola smatra prioritetom za dobrobit dece.
 
Upitan jesu li restrikcije drugih aktivnosti potrebne kako bi se otvorile škole, Medli, predsednik pododbora za upravljanje pandemijom, kazao je da "misli da je to sasvim moguće". Naveo je da se to može svesti na pitanje prioriteta.
 
"Mislimo li da su pabovi vredniji od škola?", upitao je.
 
Pre Medlijeve izjave, glavni medicinski zvaničnik Engleske izjavio je da je zemlja "blizu dopuštene granice otvaranja društva", dok je u petak premijer rekao da će novo popuštanje mera biti odloženo.
 
Džonson je na konferenciji za novinare rekao da treba "stisnuti kočnicu" popuštanja restrikcija, nakon porasta broja zaraženih. Prethodno je obećao da će se u septembru u potpunosti otvoriti osnovne i srednje škole.
  • Brizna

    02.08.2020 13:09
    Bravo
    Konačno da neko pravi prioritete za pametne,a da to ne donosi državi profit..
    .vidi se u kojim državama su deca najvažnija...
    JOS JEDNO VEEELIIIKOOO BRAVO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet