VIDEO: Više desetina policajaca povređeno u Berlinu na protestima antivakcinaša, teoretičara zavera...

Četrdeset i pet policajaca povređeno je u Berlinu tokom protesta desetina hiljada demonstranata koji zahtevaju ukidanje restriktivnih mera uvedenih zbog širenja virusa korona, saopštila je policija, dok novih manjih protesta i dalje ima u glavnom gradu.
Tokom protesta u subotu su uhapšene 133 osobe.
 
Oko 20.000 ljudi, prema procenama policije, učestvovalo je u demonstracijama u Berlinu u subotu: "slobodni mislioci", aktivisti protiv vakcina, teoretičari zavera i pristalice krajnje desnice.
 
Demonstranti, od kojih većina nije nosila maske i nisu poštovali rastojanje od drugih od 1,5 metra koliko je propisano u Nemačkoj, išli su u povorci ka Brandenburškoj kapiji. Policija je počela da ih rasteruje još popodne, ali stotinak njih je ostalo do kasno uveče.
 
 
Policija je podnela prijavu protiv organizatora događaja zbog "nepoštovanja higijenskih pravila".
 
Tokom odvojene antifašističkog protesta u berlinskom okrugu Nojkeln, demonstranti su bacali kamenje na policiju, ispaljivali vatromet i oštetili dva policijska vozila i kancelariju jedne lokalne stranke.
 
 
Ukupno 1.100 policajaca bilo je raspoređeno na oba protesta.
 
Danas se nekoliko stotina demonstranata ponovo okupilo kod Brandenburške kapije. Većina je nosila maske i držala distancu u odnosu na druge.
 
 
Iako je Nemačka relativno pošteđena tokom pandemije i ima manje od 9.200 umrlih, vlasti su alarmirane zbog ponovnog širenja zaraze.
 
Političari su kritikovali subotnji skup, smatrajući ga neodgovornim. 
 
"Da, protesti bi trebalo da budu mogući i u ovo doba, ali ne na taj način", rekao je ministar zdravlja Jens Špan, ističući potrebu da se poštuju proglašene sanitarne mere.
 
  • 021

    03.08.2020 09:00
    Cudi me da su i preneli ovu vest. Naravno da su okarakterisani kao teoreticari zavere i antivakseri jos kada ubace termin zemlja je ravna taman niko da im ne veruje. Ne mislim da je zemlja ravna, a ne misle ni oni. To je samo sistem kako da ih deskredituju. Odbijte da budete pokusni kunici za farmaceutsku industriju. To je jedna mafija. Iskljucite televizor i mislite svojom glavom. Moramo se boriti za sebe i nase porodice posto niko drugi nece.
  • Mhm

    02.08.2020 19:49
    @Nebrica ma da, razmišljaju svojom glavom tako što gledaju youtube klipove od kvazi-intelektualaca. Važi.
  • Nebrica

    02.08.2020 18:53
    diplomac
    Ljudi se bore za slobodu,nisu to teoreticari zavera,vec narod koji razmislja svojom glavom! Vi samo cekajte u redu da budete pokusni kunici!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.