Žena žrtva nasilja pozvala policiju da poruči picu, policajac to prepoznao kao apel za pomoć

Italijanski policajac u Torinu je poziv jedne žene koja je tražila da joj se dostavi pica, odmah shvatio kao apel za pomoć, a ne telefonsku grešku i na vreme intervenisao i sprečio ozbiljnije posledice porodičnog nasilja.
Žena žrtva nasilja pozvala policiju da poruči picu, policajac to prepoznao kao apel za pomoć
Foto: Pixabay
Mladi policajac Vinćenco Maria Tripodi koji je dežurao na telefonskoj centrali torinske policije postao je junak dana i dobio sve pohvale, čak i od premijera Đuzepe Kontea.
 
On je poziv jedne žene koja je tražila da joj se dostavi pica odmah shvatio kao apel za pomoć, a ne telefonsku grešku i na vreme intervenisao i sprečio ozbiljnije posledice porodičnog nasilja.
 
Žena iz Torina koja je pozvala broj policije i "naručila picu za sebe i sina" postupila je tačno po savetu centra za borbu protiv nasilja u porodici, koji žrtvama sugeriše da pozovu policiju, a pred nasilnikom da glume da poručuju picu ili nešto drugo.
 
Tako je i mladi policajac na poziv "da se pica donese hitno na njenu adresu", samo pitao da li zna koga zove i nakon potvrdnog odgovora, aktivirao na ekranu kompjutera koji prati telefonske pozive znak upozorenja da bi telefonski poziv mogao ukazati na nasilje i da eventulna žrtva ne može otvoreno da govori.
 
Policijska patrola je stigla na adresu u roku od nekoliko minuta. Saopštili su da je nasilje bilo u toku, da su žena i desetogodišnji sin bili u šoku, preplašeni, a nasilni muž pijan i da je uhapšen.
 
Iz kabineta premijera Kontea saopšteno je da je policajac poreklom iz Kalabrije, južne italijanske pokrajine, i da je nakon što je završio obuku, raspoređen na prvo radno mesto, upravo u operativni centar u Torinu.
 
Nasilje u porodici čije su žrtve većinom žene, uglavnom vrše njihovi muževi ili partneri, i na žalost nije zaustavljeno ni u vreme karantina. U prvih šest meseci ove godine u Italiji su 59 žena ubili oni koji tvrde da ih vole, ili su ih voleli. U prošloj godini žene su činile 33 odsto ukupnog broja žrtva ubistva, a u prvih šest meseci ove godine čak 45 odsto od ukupnog broja žrtava nasilja.
  • Dejan

    09.08.2020 19:31
    Naši bi...
    Joj rekli: greška gospođa, al kad smo već kod pice mogli bi poručit porodičnu, a kolega?
  • Euan

    09.08.2020 18:16
    Bravo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet