Italija uvela obavezno testiranje za četiri evropske zemlje

Italija je u sredu naredila obavezno testiranje na virus korona svih koji u tu zemlju stignu iz četiri države Evrospke unije - Hrvatske, Grčke, Malte i Španije.
Italijanski ministar zdravstva Roberto Speranca objavio je da je potpisao uredbu kojom se zahteva test na koronu za sve koji stižu iz četiri države, a u potpunosti su zabranjeni dolasci iz Kolumbije, javlja Rojters.
 
"Moramo da nastavimo s oprezom kako bi zadržali rezultate koje smo postigli proteklih meseci, zahvaljujući žrtvi koju smo podneli svi", poručio je Speranca.
 
Italija je bila prva zemlja posle Kine koja je najteže pogođena virusom korona, a u prvom talasu epidemije bila je i jedna od najpogođenijih evropskih država, a nakon što je uspela da smanji broj zaraženih zvaničnici sada strahuju od mogućeg novog širenja zaraze.
 
Hrvatska je u sredu sa 130 novozaraženih zabeležila drugi najgori dan od početka pandemije, dok je Grčka sa 262 nova slučaja uknjižila rekordan broj novoobolelih na dnevnom nivou.
 
Visok broj novozaraženih juče su imali i Francuska (2.524) i Španija (1.700).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet