Sudarili se grčki i turski vojni brodovi

Grčki i turski ratni brod sudarili su se u istočnom Mediteranu, saopštilo je danas grčko ministarstvo odbrane, opisujući događaj kao "nezgodu".
Sudarili se grčki i turski vojni brodovi
Foto: Pixabay
Tokom ove nedelje tenzije na relaciji Atina-Ankara su neprekidno rasle nakon što je Turska uputila jedan istraživački brod u pratnji vojnih brodova s ciljem da mapira deo mediteranskog dna na kojem su, kako se pretpostavlja, nalazišta nafte i gasa.
 
Obe zemlje polažu pravo na taj deo Mediterana, pa je zbog toga za danas zakazan sastanak šefova diplomatija zemalja članica EU.
 
Turski istraživački konvoj kretao se vodama između Kipra i grčkog ostrva Krita, a njihovu plovidbu su pratili i nadzirali grčki vojni brodovi.
 
U jednom trenutku je tokom manevrisanja došlo do sudara jednog grčkog i jednog turskog vojnog broda.
 
"Bila je to nezgoda", saopšteno je Rojtersu iz pouzdanog izvora u Grčkoj.
 
Turska se nije oglasila povodom ovog incidenta u Mediteranu, ali je predsednik Redžep Tajip Erdogan zapretio odmazdom svakome ko bi se usudio da napadne turski istraživački brod.
  • Šomi

    14.08.2020 17:44
    Nema šta turski "istraživački brod" da radi van turskih granica!
  • Nebro

    14.08.2020 14:56
    Glad
    Sigurno da je nezgoda,na tolkom moru da se sudare,pa nije to bulevar sa dve trake...
  • Hurem

    14.08.2020 14:45
    Nije ti bilo dosta 500 godina?
    Dosta više imperijalističke politike, ovo je 21 vek, ne Srednji.
    Idi u planine....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.