Državljanima Srbije 1.000 evra kazne zbog nelegalnog ulaska u Crnu Goru

Državljani Srbije N.V. i M.M. presudom Osnovnog suda u Rožajama proglašeni su krivim za nepostupanje po zdravstvenim propisima o suzbijanju opasne zarazne bolesti, zbog čega im je izrečena novčana kazna od po 1.000 evra, pišu danas Dnevne novine.
Državljanima Srbije 1.000 evra kazne zbog nelegalnog ulaska u Crnu Goru
Foto: 021
Prema presudi od 7. avgusta, oni su polovinom jula 2020. u Rožajama postupili protivno naredbi o privremenim merama za sprečavanje unošenja u zemlju i suzbijanje prenošenja virusa korona, kojom je zabranjen ulazak strancima, osim sa liste država koja ispunjavaju epidemiološke kriterijume.
 
Kako prenosi RTCG, u presudi se dodaje da su oni nelegalno ušli u Crnu Goru iz Srbije, države koja nije ispunjavala epidemiološke kriterijume i izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima.
 
Kako se dodaje, osuđeni su na novčanu kaznu od po 1.000 evra, koju su dužni da plate u roku od 15 dana.
 
"Ako okrivljeni ne plate novčanu kaznu u ovom roku, sud će istu zameniti kaznom zatvora tako što će za svakih započetih 25 evra novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora", navodi se u presudi.
 
Kako se dodaje, odbijen je kao neosnovan predlog Osnovnog državnog tužilaštva iz Rožaja za izricanje mere bezbednosti proterivanjem stranaca iz zemlje.
 
Tužilac je kao kaznu tražio i po dva meseca zatvora za okrivljene, dok je branilac okrivljenih predložio da sud okrivljene ukoliko ih oglasi krivim osudi na blažu vrstu i visinu kazne.
  • BojaNS

    18.08.2020 12:28
    Imam resenje - ne idite u Crnu Goru.
  • Andrija Šrek

    18.08.2020 10:46
    ...
    Ovo, kao i ranije objavljena vest o čoveku koji je divljao po vozu jer nije hteo da nosi masku u Austriji su dva primer(k)a posledice odrastanja i življenja u zemlji gde se bahatost i primitivizam nagrađuje, gde važi samo pravilo jačeg i gde pripadnici većinske nacije misle da su najbolji na svetu.
    Pa kad odu u taj svet...
  • Ivana

    18.08.2020 10:46
    @Aleks
    Odlican komentar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.