Nedelju dana nakon početka školske godine u Austriji - 90 učenika pozitivno na koronu

Nedelju dana od početka nove školske godine na istoku Austrije - u Beču, Donjoj Austriji i Burgenlandu, od ukupno oko 456.000 đaka, 90 njih je pozitivno na virus korona.
Nedelju dana nakon početka školske godine u Austriji - 90 učenika pozitivno na koronu
Foto: Pixabay
U slučaju pozitivnog testiranja jednog đaka ceo razred se šalje u karantin, a potom se kod kuće testiraju ostali đaci, ali moraju 10 dana ostati u karantinu i u slučaju negativnog rezultata.
 
Samo u Beču registrovano je, od početka školske godine, 70 obolelih od virusa korona, a među pogođenima je 55 đaka, šest nastavnika i devet administrativnih radnika u školi. 
 
U Donjoj Austriji su, u protekla sedam dana, u 32 od 1.158 škola i 1.058 obdaništa preduzete preventivne mere od strane nadležnih vlasti na osnovu pozitivno testiranih đaka ili uposlenih, saopštila je pokrajinska sekretarka za obrazovanje Kristiane Tešl-Hofmajster.
 
Prema njenim podacima, 31 đak, dva mališana u obdaništima i 10 pedagoga je do sada pozitivno testirano.
 
U pokrajini Burgenland su do sada zabeležena svega dva slučaja oboljenja od korone u obrazovnim institucijama, a radi se o jednoj vaspitačici u jednom obdaništu i jednom đaku.
 
Ðaci su se, kako ističe Ministarstvo obrazovanja Austrije, zarazili u privatnom okruženju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet