U Vuhan sleteo prvi avion iz inostranstva od januara

U kineski grad Vuhan, prvo mesto gde je otkriven novi korona virus u decembru 2019. godine, sleteo je prvi avion na međunarodnom letu od januara kada je aerodrom zatvoren.
Reč je o južnokorejskoj niskotarifnoj kompaniji T-vej čiji avion je sleteo sa 60 putnika koji moraju da pokažu negativan PCR test, objavila je kineska državna televizija CCTV.
 
Prema snimcima koje su objavili kanali, putnici su nosili maske, a policajci i zaštitne kombinezone i vizire dok su kontrolisali pasoše.
 
Kina je drastično krajem marta smanjila vazdušni saobraćaj sa ostatkom sveta kako bi ograničila dolazak obolelih što je moglo ponovo pokrenuti epidemiju na njenoj teritoriji.
 
Ta zemlja je od tada u velikoj meri suzbila kovid-19 merama ograničenja kretanja, karantinom, testiranjima, praćenjima kontakata i nošenjem zaštitnih maski. Oni svakodnevno beleže tek nekoliko novih slučajeva.
 
Prema službenim podacima, blizu 3.900 ljudi je umrlo od kovida-19 u Vuhanu ili 80 odsto od 4.634 umrlih u Kini.
 
Od početka epidemije gradske vlasti Vuhana testirale su svih 11 miliona stanovnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet