VIDEO: Protest protiv epidemijskih mera u Bukureštu, upoređivali nošenje maski s mučenjem

Nekoliko stotina ljudi, uključujući porodice sa malom decom, protestovalo je u Bukureštu protiv mera uvedenih za suzbijanje širenja koronavirusa, pre svega zbog socijalnog distanciranja i obaveze nošenja maski u školama.
Samo policija i novinari su nosili maske. Mnogi demonstranti su nosili banere i rumunske zastave i nisu poštovali pravila socijalnog distanciranja.
 
Jedan od govornika na protestu na Univerzitetskom trgu u Bukureštu uporedio je mere sa mučenjem neistomišljenika u komunizmu.
 
 
U Rumuniji je kao i u većem delu Evrope poslednjih dana porastao broj zaraženih korona virusom. Prošle nedelje zabeležen je najviši broj registrovanih u jednom danu, njih 1.713.
 
Danas je registrovano 1.333 novozaraženih, što čini ukupno 111.550 slučajeva od početka epidemije, a umrle su 4.402 osobe.
 
Oko 2,8 miliona djaka pošlo je u školu u ponedeljak, a nastava je kombinovana pa se deo odvija u učionicama, a deo onlajn.
 
Stolovi u učionicama moraju biti udaljeni najmanje jedan metar, učenici i nastavnici moraju da nose maske, a učionice se svakodnevno dezinfikuju.
  • Margita

    20.09.2020 08:54
    pitanje za doktora
    Koju si ti školu završio kad lupetaš gluposti? Čuj, pričaj na dlan....hahahha. Pa ti prijatelju ni osnovnu nemaš! Jesi čuo za Rozenau eksperiment? Da si lekar, znao bi.
  • Deki

    19.09.2020 23:24
    Sta reci
    Treba njih zatvoriti nekoliko vikenda na 3,4 dana i uvesti policijski cas, pa da vide da li im je bolje da nose maske ili da budu zatvoreni u stanovima. Iskreno posle onog zatvaranja u aprilu/maju sad mi ne smeta da nosim masku, cak sam se i navikao.
  • milicica

    19.09.2020 23:07
    bunite se
    I umirite kad ste ludi. Narodna izreka cuvaj se i bog te cuva je odlicna. Toliki broj zarazenih na dnevnom nivou i toliki broj umrlih i vi se bunite i da pomislim da ste pametni. Niste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.