Đukanović će predložiti mandatara do 23. oktobra

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović predložiće mandatara za sastav vlade do 23. oktobra, saznaje MINA u kabinetu predsednika.
Đukanović će predložiti mandatara do 23. oktobra
Foto: FoNet
"Predsednik Crne Gore će, shodno Ustavom utvrđenim nedležnostima, obaviti predviđene procedure i predložiti mandatara za sastav vlade u roku od 30 dana od dana konstituisanja Skupštine", rekli su iz kabineta.
 
Poslanici nove parlamentarne većine podržali su u sredu svojim potpisima nosioca liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića za mandatara nove vlade.
 
Mandatar saopštava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade, a o njegovom programu i o predlogu za sastav vlade Skupština odlučuje istovremeno. 
 
Đukanović je uputio čestitku Aleksi Bečiću povodom izbora za predsednika Skupštine Crne Gore i poželeo mu uspeh u obavljanju te odgovorne dužnosti.
 
"Sporazum koji ste nedavno potpisali sa koalicionim partnerima kojim se afirmiše evropski i evroatlantski put Crne Gore garantuje poštovanje preuzetih međunarodnih obaveza, i izražava spremnost za nastavak reformi i brže usvajanje evropskih standarda, potvrđuje ispravnost dobro odabranog i trasiranog strateškog kursa naše države. Verujem da ćemo i u novim političkim okolnostima, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, svi obezbediti maksimalnu posvećenost ekonomskom i demokratskom razvoju zemlje, i daljoj izgradnji crnogorskog građanskog multietničkog društva", piše u čestitki Đukanovića, prenose Vijesti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet