Zameniku gradonačelnika Rijeke polomili stakla i pisali grafite zbog petokrake

Zameniku gradonačelnika Rijeke su zbog umetničke instalacije crvene zvezde, razbijeni prozori i ispisani uvredljivi grafiti na privatnoj klinici.
Javnost je o tome danas izvestio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na sednici riječkog Gradskog veća, odgovarajući na odborničko pitanje o okolnostima pod kojima je ta instalacija postavljena na jedan od nebodera.
 
Obersnel je rekao i da se uz pretnje čelnici grada ponižavaju i fizički napadaju. "To je umetnička instalacija i stav uglednog umetnika Nemanje Cvijanovića prema događajima u istoriji", naveo je gradonačelnik.
 
Obersnel je rekao da se poslednjih 30 godina pokušava gurati pod tepih tema antifašizma i antifašističke borbe u kojima je učestvovala i Hrvatska i zbog čega je u sadašnjim granicama.
 
Nadao se, kazao je, da u 21. veku više neće biti potrebno da se takve situacije objašnjavaju. Upitao je zbog čega se protestuje protiv te instalacije i njenog značenja.
 
"Nije li to demokratija koju smo očekivali?", naveo je Obersenl, prenela je Hina.
 
Umetnička instalacija u Rijeci je postavljena kao deo programskog sadržaja projekta "Rijeka 2020 - Evropska prestonica kulture".
  • Nemanja

    25.09.2020 15:51
    Od kako su uništili Vojvodinu, Istra je poslednji bastion normalnosti u ovim balkanskim rupama.
  • Džo

    25.09.2020 14:22
    .
    Kod nas obrnuto. Ne smeš biti pravoslavni Srbin, odmah te razni proglase fašistom.
  • Deran

    24.09.2020 22:33
    Verovatno patriJote ,kao i u Srbiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.