Ukradena relikvija od zlata i kristala sa kapima krvi pape Jovana Pavla II

Relikvija od zlata i kristala, u kojoj se čuvaju kapi krvi Svetog pape Jovana Pavla II, ukradena je iz katedrale u gradu Spoleto, u centralnom delu Italije, prenosi agencija Rojters.
Relikvija je u sredu ukradena sa oltara posvećenom poljskom papi, koji je preminuo 2005. godine, nakon 27 godina pontifikata.
 
Predmet se u katedrali u Spoletu nalazio privremeno. On je sledećeg meseca trebalo da bude prebačen u novu crkvu u regionu Umbrija, nazvanoj po pokojnom papi.
 
Nadbiskup Renato Bokardo, dugogodišnji bliski papin saradnik u Vatikanu, pozvao je da se relikvija vrati katedrali i vernicima.
 
On je rekao da još nije poznato da li je relikvija ukradena radi otkupa, kao što se dešavalo s drugim takvim predmetima u Italiji u prošlosti.
 
Istraga povodom ovog slučaja je u toku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet