Švajcarci odbili poništenje sporazuma o slobodi kretanja sa Evropskom unijom

Građani Švajcarske su na današnjem referendumu odbili poništenje sporazuma o slobodi kretanja sa Evropskom unijom.
Švajcarci odbili poništenje sporazuma o slobodi kretanja sa Evropskom unijom
Foto: Pixabay
Prema prvim projekcijama, koje je objavio švajcarski javni servis SRF, protiv poništenja sporazuma o slobodi kretanja sa Evropskom unijom na današnjem referendumu glasalo je 63 odsto izašlih birača.
 
Za poništenje sporazuma i uvođenje kontrole na granicama glasalo je 37 odsto glasača, preneo je Rojters.
 
Pristalice ukidanja sporazuma su uoči referenduma tvrdile da će to omogućiti Švajcarskoj da kontroliše svoje granice i izabere imigrante koje želi da primi, dok su protivnici upozoravali da će tako zdrava ekonomija upasti u recesiju, a stotine hiljada građana Švajcarske biće lišeni slobode da žive i rade širom Evrope.
 
Pored sporazuma, Švajcarci su glasali i o kupovini noviih borbenih aviona, o uvođenju porodiljskog odsustva za očeve, kao i o poreskim olakšicama za porodice.
  • Dragan

    28.09.2020 06:45
    Fr
    Zamislite u Srbiji da se za sve pita narod.Mi imamo mesne zajednice koje ne rade ništa koje bi to mogle raditi.Kod nas mesne zajednice okupirali članovi SNSa koje izdaju prostorije kockarnicama, kafanama, menjačnicama.
  • EU

    27.09.2020 20:55
    Pametno!Kako rade tako im i ide i za!sve se pita narod.Trebalo bi mnogi da se ugledaju.Schweiz oduvek posebna,bogata,nezavisna i neutralna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.