Velika Britanija uvela sankcije Lukašenku

Velika Britanija je danas uvela sankcije beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku, njegovom sinu i za još šest visokih vladinih zvaničnika nakon spornih predsedničkih izbora i suzbijanja demonstracija u Belorusiji.
Velika Britanija uvela sankcije Lukašenku
Foto: FoNet/AP
Britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab rekao je da su sankcije uvedene kao deo koordiniranog pristupa sa Kanadom "sa težnjom da se podrže demokratske vrednosti i izvrši pritisak na one koji su odgovorni za represiju".
 
Mere uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine za osam osoba iz beloruske vlade, uključujući Lukašenka, njegovog sina Viktora Lukašenka i šefa predsedničke administracije, Igora Sergenka.
 
Kanada je uvela slične sankcije. Britanska vlada je saopštila da je Aleksandar Lukašenko prvi lider koji je sankcionisan u skladu sa novim britanskim režimom sankcija za ljudska prava, koji je uveden u julu, prenosi RTCG.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet