Preminula pevačica Helen Redi, autorka feminističkog hita "I am woman"

Australijska pevačica Helen Redi, čiji je hit iz 1972. godine pod naslovom "I am woman" ("Ja sam žena") postao globalna feministička himna, preminula je juče u Los Anđelesu u 79. godini života, saopštila je njena porodica.
"Naša srca su slomljena, ali nas teši to što znamo da će njen glas živeti zauvek", napisali su članovi porodice Redijeve na njenom zvaničnom Fejsbuk nalogu.
 
Redijeva, koja je rođena u Australiji, kao mlada je pobedila na jednom takmičenju za talente i potom se preselila u SAD, a osim uspešne pevačke karijere, svojevremeno je imala i sopstveni televizijski šou i glumila u holivudskim filmovima.
 
Kako navodi Rojters, ona je 1973. i 1974. godine bila najtiražnija pevačica na svetskoj muzičkoj sceni, sa koje se zvanično povukla 2002. godine pošto joj je karijera bila u padu od 1980-ih, a 2015. je ustanovljeno da boluje od demencije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet