VIDEO: Nevreme pogodilo Hrvatsku, na putevima bujice vode

Obilna kiša koju su najavljivali meteorolozi stigla je danas do Hrvatske.
Nevreme praćeno obilnom kišom i munjama zahvatilo je Istru i Kvarner.
 
Na severnom Jadranu palo je već više od 60 litara po kvadratnom metru, što sistemi za odvodnjavanje teško mogu da prime. Na putevima se stvaraju bujice vode, a saobraćaj je u kolapsu.
 
Najviše kiše padaće u riječkoj regiji, lokalno više od 60 litara po kvadratnom metru, što može da prouzrokuje bujične poplave.
 
Poreč je pod vodom, što potvrđuje i snimak koji je na Fejsbuku objavio Radio Centar-Poreč.
 
 
Prodor hladnijeg vazduha mogao bi tokom dana da rezultira prelazom kiše u sneg, u planinskim područjima, moguće i ispod 1.000 metara nadmorske visine, kao što se u srednjem delu dana već dogodilo u Kranjskoj Gori.
 
Na širem zagrebačkom području moglo bi pasti od 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru, od 25 do 45 na karlovačkom području.
 
Uz padavine, treba računati i na grmljavinu, posebno u splitskom i riječkom području.
 
Kako je temperatura mora još relativno visoka, mogući su razvoji jakih olujnih sisitema nad morem, pa i pijavice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rekordna zaplena kokaina u Nemačkoj

Nemačka policija je zaplenila rekordnih 35 tona kokaina, vrednog skoro dve milijarde evra, i uhapsila sedam osoba u koordinisanoj raciji u sedam saveznih država.