U Meksiku ukradeno 10.000 doza vakcine protiv gripa

Više od 10.000 doza vakcine protiv gripa ukradeno je iz jedne firme u Meksiku, nedelju dana nakon što je ukradeno i 38.000 lekova za rak, objavile su tamošnje vlasti.
U Meksiku ukradeno 10.000 doza vakcine protiv gripa
Foto: Pixabay
Savezni odbor za zaštitu od sanitarnih rizika (COFEPRIS) izdao je upozorenje nakon krađe vakcine "Vaxigrip", namenjene državnim bolnicama.
 
Odbor je saopštio da su doze ukradene 12. oktobra iz kamiona koji ih je prevozio, ali nije dao više detalja. Istražitelji su objavili kako je na ulicama glavnog grada Meksika pronađeno 27 džakova sa lekovima za borbu protiv raka. Još se ne zna da li se radi o lekovima koji su iz laboratorije ukradeni 4. oktobra.
 
Meksiko se trenutno bori sa nestašicom lekova za rak za decu, a počinje i sezona gripa. Vlasti su pokrenule kampanju vakcinacije kako bi sprečile mešanje sa zarazom virusom korona.
 
Meksiko je četvrta zemlja na svetu po broju umrlih od posledica virusa korona sa više od 85.000 smrtnih slučajeva.
 
Zdravstvene vlasti su pozvale građane da ne kupuju ukradene vakcine jer se ne može garantovati njihova bezbednost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.