Brazilci čiste Rio od prostitutki pred SP

Kris stavlja karmin na usne i ogleda se da proveri da li je sve u redu pre nego što krene na posao u vilu Mimoza, javnu kuću u jednom kvartu u Riju.
Kris stavlja karmin na usne i ogleda se da proveri da li je sve u redu pre nego što krene na posao u vilu Mimoza, javnu kuću u jednom kvartu u Riju. I dok polako pada mrak, nekolicina muškaraca bez majica sedi za stolovima bara i pije pivo, dok se žene u bikinijima i donjem vešu na štiklama šetkaju kaldrmastom uličicom, čekajući mušterije.

Za jedne, ovaj kvart i vila Mimoza su omiljeno mesto u koje se svraća na seks ili piće nakon napornog posla, dok je za druge ona "ruglo za grad" i treba da bude sklonjena kako bi grad bio lepši pred Svetsko prvenstvo 2014. i Olimpijske igre 2016. godine.

Brazilska vlada planira da ovuda prolazi 510 kilometara dugačka pruga koja će povezivati Rio sa Sao Paulom - 22 milijarde dolara vredan projekat koji bi se na tenderu našao krajem jula, prenela je agencija AP.

Iako još nije počela izgradnja pruge, prostitutke koje ovde rade su već na oprezu, jer ovo ne bi bio prvi put da se ovakvi kvartovi "čiste". U poslednjih sto godina bilo je sedam takvih akcija. Poslednja je bila 1996. godine kada se gradio gradski administrativni centar.

Vilu Mimoza čini nekoliko načičkanih skromnih kućica. U prizemlju su, uglavnom, barovi i noćni klubovi u koje prostitutke dolaze sa mušterijama, dok su na spratu sobice u koje ih kasnije vode. U vili, koja je od centra grada udaljena jednu stanicu metroom ili pet minuta hoda od glavne autobuske stanice, ukupno radi oko 2.000 žena - neke dolaze pre, a neke posle svog redovnog posla kasirke, služavke ili manikirke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet