Nakon ubistva nastavnika, gradonačelnik francuskog grada dobio pretnje smrću

Gradonačelnik francuskog grada Bron Žeremi Brod izjavio je da je dobio pretnje smrću, i to odsecanjem glave, samo sedam dana nakon takvog ubistva nastavnika Samuela Patija u pariskom predgrađu.
Nakon ubistva nastavnika, gradonačelnik francuskog grada dobio pretnje smrću
Foto: FoNet/AP
"Ove pretnje se moraju ozbiljno shvatiti", naglasio je Brod, navodeći da mu je nakon pretnji određena policijska zaštita.
 
Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin izrazio je svoju podršku Brodu.
 
Brod je na svom Tviter profilu objavio fotografiju grafita na zidu na kojem piše "Žeremi Brod, odseći ćemo ti glavu". Policija je pokrenula istragu o okolnostima ove pretnje.
 
Pati je ubijen 16. oktobra ispred škole u kojoj je predavao. Njemu je glavu odsekao osamnaestogodišnji mladić poreklom iz Čečenije. Policija je ubila napadača. Tinejdžer je nastavnika ubio jer je ranije tokom predavanja o slobodi izražavanja učenicima pokazao karikature proroka Muhameda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet