Više od 50 miliona Amerikanaca već glasalo na predsedničkim izborima

Više od 50 miliona Amerikanaca već je glasalo na predsedničkim izborima na kojima se takmiče demokratski kandidat Džo Bajden i aktuelni republikanski predsednik Donald Tramp, prema podacima "Ju Es elekšons prodžekt" (US Elections Project).
Prevremeno glasanje obara sve rekorde ove godine pošto su se brojni glasači opredelili da glasaju unapred da bi izbegli gužve na dan izbora, 3. novembra, u jeku pandemije korona virusa. Prema računici Univerziteta u Floridi više od 35 miliona ljudi je već glasalo pismenim putem, a preko 15 miliona lično.
 
Izbori za predsednika SAD biće održani 3. novembra. Glasači se ne opredeljuju direktno za Trampa ili Bajdena, već biraju 538 takozvanih elektora koji se u decembru sastaju da formalno izaberu predsednika. Svaka savezna država daje onoliko elektora koliko ona ima članova u Predstavničkom domu Kongresa SAD.
 
Pobednik izbora je kandidat koji osvoji najmanje 270 elektora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet