Osuđena na 20 godina zatvora za smrt dvogodišnjeg sina, ostavila ga satima u pregrejanom automobilu

Dvadesetjednogodišnja majka osuđena je na 20 godina zatvora zbog ubistva iz nehata.
Dva meseca nakon što ju je porota proglasila odgovornom za smrt dvogodišnjeg sina, Ešli Hauard ponovo se našla na sudu kako bi saznala svoju sudbinu. Sudija je presudio da će Hauard sledećih 20 godina provesti u ženskom zatvoru u državi Montana u Bilingsu.
 
Naime, ona je u večernjim satima 25. jula 2018. godine ostavila svog sina samog u automobilu. Po njega je došla tek u 13 časova sledećeg dana. Na početku suđenja se izjasnila kako smatra da nije kriva za ubistvo Kejleba Hopkinsa.
 
Međutim, otkrilo se kako je ona tu noć provela na žurci, a potom je zbog mamurluka prespavala polovinu sledećeg dana. Za to vreme, otprilike 14 sati, njen sin je bio zatvoren u automobilu. Procenjuje se da je tokom tog perioda automobil barem osam sati bio direktno izložen suncu. Kada je dečak prebačen u bolnicu, izmerili su mu telesnu temperaturu veću od 41 stepena. Dečak je doživeo toplotni udar.
 
U bolnici je Hauard rekla lekarima da je Kejleba pronašla "umotanog u pokrivač". Preminuo je dva dana kasnije, nakon što je prebačen avionom u bolnicu u Bilingsu, gde je poslednje sate proveo na aparatima. Kejleb je umro od hipertermije uzrokovane pregrevanjem, piše Parents.
 
U proseku 26 odsto smrtnih slučajeva uzrokovanih boravkom u automobilu tokom velikih vrućina u SAD-u posledica su toga što deca sama uđu u vozilo i ne mogu da izađu, izvestio je KidsandCars.org. Kako bi se u budućnosti izbegli takvi smrtni slučajevi, KidsandCars.org preporučuje roditeljima da svoja vozila stalno zaključavaju, nikada ne ostavljaju ključeve automobila na dohvat dece i nauče decu da trube u slučaju da se zaglave u automobilu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet