Izraelska vojska u stanju pripravnosti

Izraelska vojska je danas stavljena u stanje pripravnosti duž linije primirja sa Sirijom na Golanskoj visoravni dan nakon što su pripadnici te vojske pucali na Palestince i Sirijce koji su pokušali da pređu tu granicu.
Izraelska vojska je danas stavljena u stanje pripravnosti duž linije primirja sa Sirijom na Golanskoj visoravni dan nakon što su pripadnici te vojske pucali na Palestince i Sirijce koji su pokušali da pređu tu granicu.

Vojska je juče pucala na demonstrante koji su pokušali da povodom godišnjice arapskog poraza 1967, pređu granicu na Golanskoj visoravni, a prema sirijskim izvorima, u tim sukobima je stradalo 23 Palestinaca i Sirijaca. Više stotina demonstranata, noseći palestinske i sirijske zastave, pokušalo je da probije prvu barijeru ograđenu bodljikavom žicom, u blizini mesta Majdal Šamsa.

Izraelska vojska je danas odbacila informacije da je u jučerašnjim sukobima  poginulo 23 i ranjeno 350 ljudi, tvrdeći da je "deset osoba stradalo od zapaljivih granata koje su bacali demonstranti u Kuneitri", rekao je portparol vojske. "Uprkos brojnim upozorenjima, desetine Sirijaca nastavilo je da se približava granici i izraeske snage nisu imale drugog izbora osim da pucaju u noge demonstrantima kako bi ih sprečili u toj nameri", rekao je portparol izraelske vojske. Demonstranti nisu uspeli da pređu granicu primirja, dodao je portparol.

Na sličnim protestima Palestinaca 15. maja, na godišnjicu osnivanja Izraela, izbili su sukobi u kojima je poginulo najmanje 15 ljudi. Tada su u Siriji, Libanu i pojasu Gaze preko društvenih mreža na internetu organizovani protesti na granicama Izraela. Golanska visoravan nalazi se na granici Izraela, Libana, Jordana i Sirije. Pod vlašću je Izraela od "šestodnevnog rata" sa Sirijom, 1967. godine, i ponovno 1973. godine.
  • TT

    06.06.2011 14:16
    pa
    prvi je izrael terorista i verski fanatik
  • podrška Izraelu

    06.06.2011 13:43
    Samo oštro protiv terorista i verskih fanatika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.