Faraž osniva stranku kojoj je glavni cilj borba protiv karantina i novih mera

Lider stranke Bregzit Najdžel Faraž ponovo će pokrenuti stranku pod nazivom Reform UK, sa ciljem ukidanja mera borbe protiv epidemije virusa korona, koje je nametnula vlada premijera Borisa Džonsona.
Nova stranka će podržati politiku da se od virusa korona štite samo oni najranjiviji, dok bi ostatku populacije dopustili da razvije kolektivni imunitet, napisali su u nedelju u kolumni u Telegrafu Faraž i predsednik stranke Ričard Tajs.
 
Dokumenti kojima se traži promena imena stranke predati su Izbornoj komisiji, dodali su.
 
Stranku Bregzit Faraž je osnovao početkom 2019. godine, dok su godine koje je proveo zalažući se protiv članstva u Evropskoj uniji odigrale veliku ulogu u pokretanju referenduma 2016. godine, na kom je Ujedinjeno Kraljevstvo glasalo za izlazak iz Unije.
 
"Pokazujemo hrabrost koja je potrebna da primimo rašireno mišljenje o pravima po pitanju covida. Ali, postoje mnoga područja javnog života koja mogu biti poboljšana kako bi išla na ruku običnim ljudima. Tako da ćemo voditi kampanju za stranku Reform", napisali su Faraž i Tajs.
 
"Želimo biti poznati kao stranka Reform. Ime oslikava ambiciju: reformisati UK", dodali su.
 
Premijer je u subotu naredio Engleskoj novi karantin, nakon što je Ujedinjeno Kraljevstvo prešlo prag od milion zaraženih kovidom-19, pa je drugi talas zaraze pretio kapacitetima zdravstvene službe.
 
Ujedinjeno Kraljevstvo ima petu najveću smrtnost od kovida, posle SAD, Brazila, Indije i Meksika, prema podacima univerziteta Džons Hopkins.
  • London Boy

    03.11.2020 07:20
    U političkim vodama UK ovaj čovek važi za jednog pajaca i parazita sa kredibilitetom suve kravlje balege.
  • Pametan

    02.11.2020 19:55
    Covek
    Faraz,ako je tako kao sto bombarduju citav svet,onda sta god radili vecina sveta ce se pre ili kasnije zaraziti,I karantin I vecina drugih mera ne vrede,mora se ziveti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet