Preminuo Ken Hesli, klavijaturista grupe Juraja Hip

Klavijaturista grupe Juraja Hip (Uriah Heep), multinstrumentalista i kantautor Ken Hesli umro je u 75. godini, objavio je danas Miror.
Preminuo Ken Hesli, klavijaturista grupe Juraja Hip
Foto: Pixabay
"Kenov brat Trevor podelio je tužnu vest u Fejsbuk objavi u četvrtak, otkrivajući da je juče iznenada preminuo", navodi Miror.
 
U postu je pisalo: "Teška srca ovo pišem da bih vas obavestio da je moj brat Ken Hesli u miru umro u sredu uveče".
 
Hesli je, kako se navodi, preminuo u krugu porodice, a sahrana će biti održana u Španiji. Ken Hesli je bio klavijaturista progresivnog rok sastava Juraja Hip od 1970. do 1980. godine i za grupu je napisao ili komponovao veći deo pesama sve dok nije napustio bend 1980.
 
Neki od najvećih hitova Juraja Hipa za koje zasluge pripadaju Hesliju "Easy Livin’ ", "Stealin", "Lady In Black" i "Free Me".
 
Ken Hesli je poslednjih nekoliko godina sa suprugom živeo u selu Agost blizu Alikantea u Španiji, a pre smrti radio na solo projektu, navodi Miror. 
  • Roker

    06.11.2020 04:04
    Kada odapne narkoman ili pijandura, pune novine RIPova, legendi, egzaltacije i idolopoklonstva.
    Kada umre istinski genijalac, covek koji je obelezio epohu i mnoge mladosti, kao da se nista nije dogodilo.
    Srecom, veliki ljudi ne obracaju paznju na bezvredno obozavanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet