Saopšten sastav crnogorske vlade, Dritan Abazović potpredsednik

Mandatar Zdravko Krivokapić saopštio je sastav nove crnogorske vlade.
Za potpredsednika je predložio lidera GP URA Dritana Abazovića.
 
Za ministra unutrašnjih poslova u novoj vladi je predložio advokata Sergeja Sekulovića, dok je za ministarku odbrane predložio Oliveru Injac.
 
Za ministra spoljnih poslova mandatar je predložio Đorđa Radulovića, finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, prosvete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić, a zdravlja Jelenu Borovinić Bojović.
 
Za ministra ekonomskog razvoja predložen je Jakov Milatović, kapitalnih investicija Mladen Bojanić, javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ekologije Ratko Mitrovića.
 
Za ministra poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede predložen je Aleksandar Stijovića, a pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić.
 
Krivokapić je na konferenciji za novinare rekao da je ova vlada zasigurno ekspertska i okrenuta prema svim građanima Crne Gore.
 
"Ova vlada je vrlo kompetentna, polovina vlade su doktori nauka", kazao je Krivokapić.
 
Sednica Skupštine, na kojoj će Krivokapić predstaviti program i sastav vlade, biće održana 2. decembra.
  • Sale

    27.11.2020 17:35
    Ako ,ako...
    Kako to zvuci poznato,sve sami eksperti ,sve moj do mojega.
    Dole se novopravoslavcujuci ponadali slobodi i vaskrsenju,a dobili su likove kojim upravljaju strane ambasade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.