Turizam u Španiji teško pogođen koronom, prodaju se hoteli

Broj hotela u Španiji koji su oglašeni za prodaju bio je u oktobru skoro za petinu veći nego u martu, na početku pandemije korona virusa, a većina se nalazi u poznatim turističkim destinacijama, objavio je u petak španski portal za nekretnine.
Turizam u Španiji teško pogođen koronom, prodaju se hoteli
Foto: Pixabay
Na Balearskim ostrvima prodavalo se u oktobru 84 odsto više hotela nego u martu, a u Andaluziji 45 odsto više. Ukupno je na kraju oktobra oglašena prodaja 557 hotela, od čega je petina u Kataloniji.
 
Skoro trećina hotela u Španiji bila je zatvorena u oktobru, prema podacima državnog zavoda za statistiku.
 
Hotelskih rezervacija bilo je 83 odsto manje nego u prošle godine u oktobru, pokazali su zvanični podaci objavljeni početkom sedmice.
 
Španska ekonomija uveliko zavisi od turizma koji je teško pogođen merama uvedenim kako bi se suzbilo širenje korona virusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.