U Švedskoj deo učenika prelazi na onlajn nastavu

Prvi put od početka pandemije korona virusa, u Švedskoj srednjoškolci stariji od 16 godina prelaze sledeće nedelje na onlajn nastavu.
U Švedskoj deo učenika prelazi na onlajn nastavu
Foto: Pixabay
"Ovo radimo kako bismo usporili širenje virusa", rekao je nedavno premijer Stefan Loven.
 
On je upozorio učenike da prelazak na onlajn nastavu nije izgovor za produženi božićni raspust i zabave s prijateljima.
 
"Cilj je smanjenje gužvi, recimo u javnom prevozu. Takođe smo primetili da se infekcija značajno prenosi među tom populacijom", rekao Johan Karlson, direktor Agencije za javno zdravlje.
 
Iako kasnije nego ostale evropske zemlje, Švedska se u poslednjih mesec dana bori s drugim talasom korona virusa. Od sredine novembra na snazi su neke restriktivne mere kao što su zabrana okupljanja više od osam osoba.
 
"Doći će dan kada će se stvari vratiti u normalu, ali taj dan još nije tu", zaključio je premijer Švedske.
  • Annika

    06.12.2020 19:32
    Sveriges framtid
    Dok su naši političari laički i politički ciljano usporavali ono što je trebalo da se uspostavi još početkom školske godine- septembar sa obrazloženjem koje to i nije već više teranje inata, da deca ne predstavljaju problem, građani Švedske su shvatili da su deca ipak nosioci i da javni gradski prevoz i frekvencija kretanja omladine te dobi može negativno da se odrazi na odbrano od virusa.
    Našima je trebalo dugo da dođe u racio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet