Austrijska pokrajina zapošljavaće samo one koji su se vakcinisali protiv korone

Austrijska pokrajina Salcburg namerava da u bolnicama i staračkim domovima zapošljava samo osobe koje su vakcinisane protiv Covida-19.
Austrijska pokrajina zapošljavaće samo one koji su se vakcinisali protiv korone
Foto: Pixabay
"U našim bolnicama već postoji de fakto obaveza vakcinacije, pošto se status imunizacije proverava pre zapošljavanja i vakcine koje nedostaju moraju naknadno da se prime", objasnio je sekretar za zdravstvo i potpredsednik pokrajine Salcburg Kristijan Štekl.
 
Taj princip, dodaje u izjavi bečkom nedeljniku "Profil", biće primenjen prilikom novog zapošljavanja kada se bude pojavila vakcina protiv korona virusa.
 
Obaveznu imunizaciju protiv korona virusa Štekl želi ne samo za bolnice i staračke domove, već i zaposlene u obdaništima i školama u Salcburgu.
 
On je dao nalog da se provere pravne mogućnosti.
 
Međutim, nema mogućnosti da se obavezna vakcinacija protiv korona virusa uvede i za oko 15.000 osoba koje su trenutno aktivno zaposlene u bolnicama i staračkim domovima.
  • dijasporac

    07.12.2020 16:17
    -
    I to ne krsi Ustav nikako?
    -------------------------------
    Hajde, objasni im ti da su prekrsili njihov ustav, sta oni znaju.
  • Boris

    07.12.2020 15:02
    Zar se ovo ne zove diskriminacija?
  • -

    07.12.2020 14:46
    -
    I to ne krsi Ustav nikako?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.