Nemačka se zatvara do 10. januara, izuzetak samo Božić

Nemačka kancelarka Angela Merkel objavila je danas nove restriktivne mere u toj zemlji, koje stupaju na snagu 16. decembra i predviđaju zatvaranje do 10. januara, sa izuzetkom za Božić, od 24. do 26. decembra, prenosi Dojče vele njuz.
Prema novim merama, biće dozvoljeno okupljanje do pet ljudi iz dva domaćinstva, osim za Božić, ali ne i za Novu godinu.
 
Od 16. decembra biće zatvorne sve prodavnice, osim onih sa prehrambenim namirnicama, važi zabrana za vatromet uoči novogodišnjih praznika, zatvaraju se frizerski saloni, škole i dnevni centri.
 
Radiće dostava hrane i hrana za poneti se može uzeti, ali je zabranjeno jesti u blizini restorana odakle se preuzima obrok.
 
Verske službe se mogu obavljati pod kontrolisanim uslovima, biće ponuđena ekonomska podrška, a biće zabranjeno i konzumiranje alkohola u javnosti.
 
Kada je reč o izuzetku za božićne praznike, između 24. i 26. decembra biće dozvoljeno da bliski članovi porodice provedu praznik zajedno.
  • Joška

    13.12.2020 13:21
    Joška
    Kao što znate nemačka je 85% u privatnim rukama od industrije do naj sitnijih ugostitelja. Sa obzirom na sve to svi koji žive i rade u nemačkoj još jedan mesec svi dobijaju pune plate,materijalne pomoći,odlaganje plaćanja računa,brisanje kamata za dva meseca. To je ogromna razlika i sigurnost od bojazni za egzistenciju za razliku od srbije. Pritom vakcinacija građana počinje 5 januara.
  • Igor

    13.12.2020 13:08
    Kad su glasovi važniji od zdravlja. Ili su možda postigli dogovor sa virusom da se ne prenosi za Božić?
  • Milanče

    13.12.2020 12:41
    nesposobnjakovići
    A naši članovi kriznog štaba-nesposobnjakovići razmišljaju da li će uvesti PCR test na granici ili karantin. Podsecaju me na impotentnog, da ne kažem koga....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.