I Kanada počinje masovnu vakcinaciju

Prve vakcine protiv korona virusa stigle su u Kanadu i možemo da očekujemo da će već danas početi masovna vakcinacija, izjavio je premijer Kanade Džastin Trudo.
I Kanada počinje masovnu vakcinaciju
Foto: Pixabay
Kanada i SAD bi, posle Velike Britanije, trebalo među prvima da započnu masovnu vakcinaciju stanovništva protiv korona virusa i to već ove nedelje, preneo je Rojters.
 
Prvih 30 hiljada doza vakcine kompanija Fajzer i Bajontek trebalo bi da budu distribuirane u 14 kanadskih gradova za vakcinisanje najosetljivijih grupa stanovništva.
 
Nadležni su najavili da bi do kraja 2020. godine u Kanadu trebalo da stigne ukupno 249 hiljada vakcina.
 
U 30-milionskoj Kanadi je u poslednja 24 sata registrovan 5.891 slučaj Covida19, ukupno 460.743 od početka pandemije i 81 preminuli, ukupno 13.431.
  • A

    14.12.2020 09:40
    A
    A kaćemo mi srbi nesretnici...na kukovo leto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet