VIDEO: Novi jači zemljotres pogodio Hrvatsku

Prilično jak potres u 18.01 sati uzdrmao je područje središnje Hrvatske.
VIDEO: Novi jači zemljotres pogodio Hrvatsku
Foto: Pixabay
Podrhtavanje je trajalo 10-ak sekundi, a prema prvim podacima EMSC-a, magnituda je iznosila 5.5, piše Jutarnji list.
 
Epicentar je, prema prvim podacima, bio oko 45 kilometara jugoistočno od Zagreba, na području Petrinje.

Podsetimo, u potresu prošlog utorka poginulo je sedam osoba, a 27 ih je povređeno. Pričinjena je velika materijalna šteta, najviše u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima, a mnogi su ostali bez domova. Šteta je pričinjena i u Zagrebu, uglavnom su oštećeni dimnjaci i crepovi na zgradama koje su oštećene u jakom zemljotresu koji je u martu pogodio glavni hrvatski grad.
  • Giga Moravac

    07.01.2021 02:06
    Samo bušite majmuni. A onda se čudite otkud zemljotres! Ljudi su najveće zlo!

    Ne čuvamo planetu Zemlju. Pitanje je kolko će nas još pustiti da divljamo. Koliko ova planeta ima još tolerancije prema nama ljudima! A kada dođe taj dana nema povratka! Oni što imaju para zapaliće na Mars i ako nije još 100% proverno da gore ima života a mi ćemo se ostali poubijati zbog vode,hrane,vazduha i ko zna čega još. Loše nam se piše.
  • opet...

    07.01.2021 00:13
    Aman, je l' neki geolozi mogu da rastumace ovo jer ovoliko ucestala pojava zemljotresa u zadnjih godinu dana u Hrvatskoj svakako nije normalna?
  • ja

    07.01.2021 00:13
    Secam se u jednom priodnjackom muzeju, napravljena je soba sa platformom koja imitira zemljotres, i to neki nizih jacina od ovog, cini mi se da je oko 3 na skali, posetioci se popnu na platformu, uhvate za drzace i onda drma, bilo je facinantno samo osetiti jacinu tog drmanja. Ne mogu ni da zamislim kako moze biti uzivo, jer nije isto kao na platformi, kad se drma zemlja. Onaj najveci iz Hrvatske sto se osetio kod nas mi je izazvao mucnicnu iako se nisam uplasila, koja je i potrajala i kad je tresenje stalo. Priroda je mocna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet