Dodik: Cilj samostalna i slobodna Republika Srpska

Dvadeset i devet godina od osnivanja, Republika Srpska je uprkos brojnim izazovima postala demokratski, politički i institucionalno stabilna zajednica za život svih naroda poručili su zvaničnici Srpske na Svečanoj akademiji održanoj povodom obeležavanja Dana Republike.
Dodik: Cilj samostalna i slobodna Republika Srpska
Foto: 021.rs
Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska nije poklonjena, za nju su se izborili najbolji među nama, te da je obaveza svih da je čuvaju i grade za buduće generacije, prenosi RTRS.
 
"Ljubav prema otadžbini meri se učinjenim delima, a u izuzetno izazovnoj godini pandemije, poseban patriotizam su pokazali zdravstveni i prosvetni radnici, privrednici koji su očuvali radna mesta i svi građani koju su poštujući preventivne mere sačuvali svoje i zdravlje svojih bližnjih", poručio je Dodik.
 
Istakao je da je "deveti januar dan kada se prisećamo stvaranja Republike Srpske, borbe za opstanak i svega onog što treba da učinimo da Republika Srpska bude bolja".
 
"Naš istorijski cilj je samostalna i slobodna Republika Srpska i moramo naučiti lekciju, koju su mojoj generaciji predali naši preci. Nemati državu je nešto što su Srbi naučili na najgori mogući način i u raznim bunama i nažalost i poslednjem građanskom ratu", izjavio je Dodik u obraćanju koje prikazano tokom svečane akademije RS.
 
"Republika Srpska je u Dejtonski sporazum unela svoj subjektivitet i sve nephodne elemente državnosti – teritoriju, stanovništvo i suverenu vlast u okviru svojih granica. Zauzvrat, dobili smo mir i međunarodnu verifikaciju Republike Srpske kao ravnopravnog entiteta u okviru BiH sa visokim stepenom autonomije", poručio je Dodik.
 
"Borba na političkom planu sa raznim onima koji opstruišu Republiku Srpsku će se nastaviti i ona neće biti nimalo laka ni u idućoj godini, alo ono što odvaja iduću godinu od svih godina do sada, što se tiče Republike Srpske, jeste to da mi naredne godine slavimo 30 godina i moramo se pripremiti. Moramo biti još jači i moramo to učiniti na najbolji mogući način", naglasio je Dodik.
  • Mastodont

    11.01.2021 10:15
    @Mare

    Ono kad i 20 godina posle rata glumiš izbeglicu u tuđoj zemlji i to nazivaš "sposobnošću".
  • Novosadjan

    10.01.2021 12:37
    A ikona
  • A

    10.01.2021 09:20
    A
    A zato spominju ponovno uvodjenje vojnog roka. Ko zna stase mota njima po glavi gospodo nejce da moze vise. Mars dalje od vojvodine i srbije a ti mile zalise onima koji sute doveli na vlast a ne nasu decu da uvodis u rat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet