Otkazane sve operacije u bolnicama u Dubaiju zbog naglog skoka broja obolelih od kovida

Vlada Dubaija je naredila svim bolnicama da u narednih mesec dana otkažu operacije koje nisu hitne jer je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima naglo i drastično porastao broj zaraženih korona virusom.
Otkazane sve operacije u bolnicama u Dubaiju zbog naglog skoka broja obolelih od kovida
Foto: Pixabay
Ministarstvo zdravstva je državnim i privatnim zdravstvenim centrima dopustilo da od sutra obavljaju samo hitne operacije, dok raste prepunjenost bolnica  kovid pacijentima.
 
Danas, devetog dan uzastopno kako u UAE raste broj novozaraženih, prijavljeno je 3.509 slučajeva. Pošto se ne objavljuju podaci o kretanju zaraze po mestima, nije nepoznato koji je od emirata najviše pogodjen epidemijom.
 
Dubai, čija se čprivreda uglavnom zasniva na komercijalnom vazduhoplovstvu, ugostiteljstvu i maloprodaji, nije obusstavio turizam i poslovanje ni tokom nedelja s vnaglim skokom broja zaraženih.Ali, glavni grad Abu Dabi ima stroža ograničenja i od svih koji dolaze zahteva negativan test na KOVID-19.
 
Dnevni broj novozaraženih u UAE se ;skoro utrostručio od novembra, a desetine hiljada turista preplavile su Dubai za Novu godinu. Prilike su tamo uobičajene sem što se od ljudi traži da unutra održavaju „socijalnu distancu“ i da napolju koriste maske.
 
U UAE je tokom epidemije zaraženo više od 260.000 ljudi, a 762 je umrlo. Stanovništvo Emirata, manje od 10 miliona, uglavnom čine mladi strani radnici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet